top of page
Search
  • Writer's pictureEditor

Η Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων Αυστραλίας, υποστηρίζει τη δράση #Greek_language_challenge

Η Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων Αυστραλίας υποστηρίζει και παίρνει μέρος στο #Greek_language_challenge - οργανωμένο από τη Συντονιστική Επιτροπή Νεολαίας της Περιφέρειας των χωρών Μαύρης Θάλασσας και Κεντρικής Ασίας.

Είμαστε υποχρεωμένη να υποστηρίξουμε κάθε προσπάθεια από νέους να ομιλούν τη γλώσσα μας και ευχόμαστε την υποστήριξη σας για να ανακοινώσουμε το πρόγραμμα στην παροικία μας.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας η Συντονιστική Επιτροπή Νεολαίας της Περιφέρειας των χωρών Μαύρης Θάλασσας και Κεντρικής Ασίας και το τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας και Μετάφρασης του Κρατικού Πανεπιστημίου Μαριούπολης οργάνωσε τη δράση #Greek_language_challenge #It_is_cool_to_speak_greek και προσκαλεί όλους τους Έλληνες και φιλέλληνες να μιλήσουν ελληνικά. Συγκεκριμένα όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στη δράση, το μόνο που έχουν κάνουν είναι να τραβήξουν τον εαυτό τους ένα βίντεο όπου θα λένε στα ελληνικά τις εξής πέντε λέξεις:

Δημοκρατία, Φιλοσοφία, Τεχνολογία, Αρμονία, Ενέργεια.

Όσοι δημοσιεύσουν το βίντεό τους στα κοινωνικά δίκτυα με τα hashtags #Greek_language_challenge #It_is_cool_to_speak_greek, θα τα δουν να κοινοποιούνται στο προφίλ της Ελληνικής Νεολαίας της Περιφέρειας των χωρών Μαύρης Θάλασσας και Κεντρικής Ασίας στο facebook. Η δράση ξεκίνησε στις 3 Φεβρουαρίου και θα διαρκέσει έως και τις 15 Φεβρουαρίου.

Οι διοργανωτές θα επιλέξουν τα 3 καλύτερα βίντεο και θα στείλουν στους 3 πρώτους νικητές ελληνικά γλυκά.

Ελπίζουμε ότι η δράση μας την επόμενη χρονιά θα έχει μεγαλύτερη συμμετοχή και ακόμα μεγαλύτερη απήχηση για να δείξουμε σε όλο τον κόσμο την αγάπη μας για την ελληνική γλώσσα και τον ελληνικό πολιτισμό. Εσείς... μιλάτε ελληνικά;



7 views0 comments
bottom of page